Vrije dag Samarkand - Reisverslag uit Samarkand, Oezbekistan van Durk en Reny Tinga - WaarBenJij.nu Vrije dag Samarkand - Reisverslag uit Samarkand, Oezbekistan van Durk en Reny Tinga - WaarBenJij.nu

Vrije dag Samarkand

Door: Reny

Blijf op de hoogte en volg Durk en Reny

21 Juli 2014 | Oezbekistan, Samarkand

Heb ik al verteld hoe rijk we hier zijn? Pinnen ed kan niet in dit land, maar voor US$ 100 krijg je maar liefst 250.000 Sum. Wat dus betekent dat je als je voor US$ 400 omwisselt al miljonair bent in dit land. De coupures bestaan uit briefjes van 1.000 en 500, dus heb je niets aan een portemonnee ;-) We hebben allemaal een grote enveloppe met een stapel geld bij ons. Het jammere is alleen dat die grote stapel ook snel weer slinkt. Een tankbeurt komt al gauw op 125.000 Sum.
Vanmorgen zijn we met onze nieuwe gids Greg op stap gegaan. De excursie bracht ons wederom naar moskeeën, winkeltjes met prullaria en scholen van vroeger, dus Durk en ik zijn al snel afgehaakt en hebben onze eigen citytour te voet gedaan, wat erg leuk maar ook erg warm was. Ter verfrissing dachten we even te gaan zwemmen, maar tot onze schrik is het water ineens verdwenen.
Gistermiddag was het hier nog een dolle boel. De lokale jeugd was elkaar hier massaal in onderbroek in het zwembad van het hotel aan het imponeren met het allerfraaiste bommetjes springen onder begeleiding van een keihard zingende Eminim. Sommigen van onze groep konden het wel waarderen, anderen iets minder......