Kirgizië - Reisverslag uit Tasjkent, Oezbekistan van Durk en Reny Tinga - WaarBenJij.nu Kirgizië - Reisverslag uit Tasjkent, Oezbekistan van Durk en Reny Tinga - WaarBenJij.nu

Kirgizië

Door: Reny

Blijf op de hoogte en volg Durk en Reny

23 Juli 2014 | Oezbekistan, Tasjkent

Blij verrast! Vandaag moesten we 400 km rijden en de grensovergang van Uzbekistan naar Kyrgizie over. We waren uitgegaan van "the worst case" en dat leek in eerste instantie niet onterecht. We passeren elke dag heel veel politieposten en tot nu toe konden we altijd gewoon stapvoets doorrijden. Zo niet vandaag. We werden tot 3 keer toe aan de kant van de weg gezet voor controle van ..... nou ja, van zowat alles. Net nog niet de kleur van je ondergoed. Dat schoot dus niet echt op. Ook hadden we vandaag grote problemen om brandstof te tanken. Het leek Boliva wel, het was overal op. Toen we uiteindelijk bij de grensovergang kwamen bleek dit echter in tegenstelling tot de afgelopen 3 landen een fluitje van een cent. We konden bijna direct doorrijden naar ons guesthouse. Het lijkt wel een beetje op een jeugdherberg, maar de kamers zijn brandschoon en we hebben tot onze grote verrassing WiFi! Onze dag kan niet meer stuk! De klok is inmiddels ook weer een uurtje naar voren opgeschoven, zodat we nu een voorsprong op Nederland hebben van 4 uur.

• 27 Juli 2014 - 14:23

Syt Tinga:

Hoi Durk en Reny,

Gisteren en vandaag al jullie verslagen gelezen en foto's bekeken. Geweldig, interessant en spannend allemaal. Wat een belevenis! Take care!!
    Groeten en tut van ons allen, Syt

• 31 Juli 2014 - 08:24

Bauke:

hoe gaat het bij jullie?, zeker geen internet verbinding de laatste tijd.
    hier verder alles oki doki.
    veel liefs uit Leeuwarden.